ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ

 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Νέας Ζίχνης μετρά ήδη 57 χρόνια ζωής. 

Ιδρύθηκε το 1952 επί προεδρίας του αείμνηστου κοινοτάρχη ΣΟΦΟΚΛΗ ΔΑΪΡΕΤΖΗ. Σαν τμήμα συγκροτείτε στις αρχές Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Απαρτίζεται από 35 μέλη και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα λαμβάνει μέρος σε όλες τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της τότε κοινότητος Νέας Ζίχνης.

Πρώτος Αρχιμουσικός προσλαμβάνεται ο Κερκυραίος απόστρατος αξιωματικός της Στρατιωτικής Μουσικής κος ΚΑΣΦΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ο οποίος μοιράζεται την εμπειρία του και διδάσκει τα πρώτα βήματα της μουσικής στους νέους τότε μαθητές. Με το πέρασμα του χρόνου, μια σειρά άξιων Αρχιμουσικών αναλαμβάνουν διαδοχικά τα ινία της Φιλαρμονικής και όλοι τους προσφέρουν το καλύτερο για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τμήματος.

Τελευταίος στη σειρά αυτή, από τον Ιούνιο του 2002 είναι ο Αρχιμουσικός κος ΞΥΔΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, με τον οποίο σταδιακά η Φιλαρμονική και ύστερα από κάποιο διάστημα σχετικής απραξίας αρχίζει σημαντικά βήματα ανάπτυξης. Με την προσθήκη νέων μελών, αλλά και τη σημαντική βοήθεια των παλαιών και έμπειρων στελεχών κάνει την πρώτη της εμφάνιση, με μια συναυλία στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου το 2003. Ακολουθούν το καλοκαίρι του 2004 μια σειρά από εμφανίσεις σε ορισμένα Δημοτικά Διαμερίσματα. Οι εμφανίσεις αυτές αρχίζουν χρόνο με το χρόνο να γίνονται πιο συχνές εντός και εκτός του Δήμου, αλλά και του Νομού Σερρών, όπου και αποσπώνται τα πρώτα θετικά, μα και ταυτόχρονα ενθαρρυντικά σχόλια.

Σήμερα η Φιλαρμονική απαρτίζεται από 85 συνολικά μέλη, εκ των οποίων τα 50 αποτελούν το τμήμα εμφανίσεων. Συνεχίζει ανελλιπώς να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον τομέα του πολιτισμού και με τη σημαντική συμπαράσταση του Δήμου και την αγάπη των παιδιών για τη Μουσική, προσπαθούνε όλοι να γίνονται κάθε μέρα και καλύτεροι. Ελπίδα και ευχή αυτή η δίψα και η διάθεση όλων για προσφορά πολιτισμού, να μη σταματήσει ποτέ.